A krónikus betegségektől, tünetektől szenvedő betegek kétharmadának van ételintoleranciája!

Az IgG reakciók (ételintolerancia) sokkal gyakoribbak, mint az IgE reakciók (ételallergia), minden harmadik embert érintenek. A legtöbb ember nincs tudatában annak, hogy olyan élelmiszereket fogyaszt, mely megbetegítheti őt. Az emberek 40%-a már régóta szenved az éltminőségét rontó, krónikussá vált tünetektől, betegségektől, melyek hátterében ételintolerancia áll. Az ételintolerancia az általunk rendszeresen fogyasztott élelmiszereknél fordul elő a leggyakrabban. Az ételeink ételintoleranciát okozó immunológiai reakciói (IgG reakciók) hosszú idő alatt fejlődnek ki, csak vérvizsgálattal (BIOGENESIS) lehet azonosítani azokat.

Milyen tünetek esetén gondoljunk ételérzékenységre?

Az ételérzékenység tünetei nem veszélyeztetik az életet, viszont nagymértékben ronthatják a páciens életminőségét.
A tünetek erőssége függ a beteg által termelt enzimek és az elfogyasztott reaktív táplálék mennyiségétől.

A rendkívül változatos tünetek közül leggyakrabban a következők fordulhatnak elő:

Központi idegrendszert érintő tünetek:

  • krónikus fejfájás
  • migrén
  • álmatlanság
  • szédülés
  • a koncentráló képesség zavara
  • gyermekkori hiperaktivitás
  • depresszió
  • kifejezett hangulatingadozás
Bőrtünetek:

  • makacs bőrszárazság
  • bőrviszketés
  • acne
  • atopiás dermatitis
Emésztési zavarok:

  • haspuffadás
  • teltségérzet
  • hastáji görcsök
  • székrekedés
  • hasmenés
Izületi- és izom gyulladás és fájdalmak

Léguti panaszok:

  • Orrfolyás
  • orrdugulás
  • krónikus melléküreg gyulladás,
  • krónikus hörghurut
  • állandó köhögés
  • szívdobogásérzés
Krónikus fáradtságérzet

Szájüregi fekélyek, lepedékes nyelv